Реставрирането на кожа включва следните процедури:
• Почистване и обезмасляване

За да се премахнат мазни петна от ръцете и главата, които се образуват по волана и облегалката за глава на седалките на автомобилите, се използва обезмасляващ препарат. С него се почистват и петна върху мебелите, причинени от мазни храни, течности и други мръсотии.

• Запълване на пукнатини, дупки и драскотини

Специалният еластичен филер запълва и заличава видимите дефекти по кожата. Продуктът се използва предимно за областите, където кожата е загубила своята еластичност и се е напукала. Успешно могат да бъдат заличени драскотини, дупки от цигари и други наранявания.

• Грундиране

Нанасянето на грунд предшества боядисването и запечатва повърхностите, които биват обработени. Грундът запълва всички микро-пукнатини и образува гладка основа за нанасянето на боята.

• Боядисване

Боята се нанася с аерографски пистолет. Възможно е приготвянето на всякакви цветове и нюанси. Боята може да бъде нанесена в един или няколко слоя в зависимост от конкретния случай.

• Лакиране

Лакът също се нанася с пистолет. Той може да бъде с различна степен на блясък или матов и служи за предпазване на повърхностния слой на кожата от механични повреди и химически замърсявания.